10o Λαγκαδιανό Καρναβάλι

Μια διψήφια αφορμή για το καλύτερο Λαγκαδιανό Καρναβάλι

Ο Σύλλογος Νέων των Λαγκαδίων και η Καρναβαλική ομάδα ανακοινώνουν την έναρξη του 10ου Λαγκαδιανού Καρναβαλιού.

Η πρόκληση του δεκαδικού συστήματος αρίθμησης χρησιμοποιείται ως αφορμή από την πολυάριθμη καρναβαλική ομάδα μας για τη διοργάνωση του καλύτερου Αρκαδικού Καρναβαλιού!

Ετοιμαστείτε..

Επιστρέφουμε για 10η φορά στο χωροχρόνο των Διονυσιακών γιορτών και των Αρκαδικών γλεντιών.

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων ετών, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας και σας καλούμε στο τετραήμερο φεστιβάλ μας. Μια γιορτή που ενσαρκώνει τον ερωτισμό ανάμεσα στους Αρκαδικούς μύθους και την Πελοποννησιακή παράδοση. Ένα φλερτ της μουσικής και των χρωμάτων με τα τοπικά έθιμα και την Λαγκαδινή φιλοξενία.

Σας περιμένουμε να συγκροτήσουμε μαζί, για 10η φορά, την «Παρέα του Τράγου».

Σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Οι εκδηλώσεις μας φέτος ξεκινούν την Παρασκευή 24/2 με το «άνοιγμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου». Η έδρα του Συλλόγου Νέων, το παλιό β’ Δημοτικό σχολείο Λαγκαδίων, μετατρέπεται σε καρναβαλικό εργαστήρι. Εκεί ράβονται οι στολές, εκεί φτιάχνονται τα άρματα, εκεί μπορείς να έρθεις την Παρασκευή μετά τις 20:00 να πάρεις το Know how και να επιλέξεις τη στολή σου αν θες….

Εμείς θα σε περιμένουμε με κεράσματα και μουσικές. Στο τραγούδι θα είναι ο Γιώργος Νικολακόπουλος και το γλέντι θα κρατήσει ανάβοντας την πρώτη δάδα του τετραημέρου.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Πνευματικό κέντρο Λαγκαδίων.

Ο Σπύρος Ξυπνητός και  το Θέατρο  σκιών  “ΝΑΜΑΣTE” θα σας περιμένει εκεί στις 18:30. Στην αρχή θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο κατασκευής φιγούρας για τους μικρούς μας φίλους, όπου κάθε παιδί θα δημιουργήσει και φυσικά θα πάρει μαζί του τη δική του φιγούρα «καραγκιόζη». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει θέατρο σκιών και η παράσταση «Ο Καραγκιόζης μασκαράς».

Επ, μασκαράδες και Καραγκιόζηδες μη φύγετε μετά την παράσταση· κατά τις 21:00, στον ίδιο χώρο ακολουθεί χορός και παραδοσιακό γλέντι με τους «Τραγομπαλκάνα».

Και φτάνουμε στη μεγάλη μέρα, την Κυριακή. Τη μέρα της καρναβαλικής παρέλασης. Πρώτα όμως για όποιον θέλει υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης- ξενάγησης στα λιθόστρωτα καλντερίμια του χωριού, σε συνεργασία με τα «Άνθη της Πέτρας».

Όλοι οι καρναβαλιστές, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στα γκρουπ της παρέλασης καλούνται να ανέβουν στο καρναβαλικό εργαστήρι από τις 17:00 έως τις 19:00 για να ντυθούμε, να βαφτούμε και να συγκροτήσουμε την Παρέα του Τράγου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 19:00 από το εργαστήρι και θα περάσει στις 20:00 από την κεντρική πλατεία Λαγκαδίων όπου θα απολαύουμε το Fire show από τους “Tribal Caravan” υπό τους ήχους της τσαμπούνας και του νταουλιού.

Η εκστατική πομπή θα κορυφωθεί με το κάψιμο του Βασιλιά Τράγου στην πλατεία Ηρώων. Η βραδιά δε σταματάει εδώ. Αμέσως μόλις σβήσει η φωτιά, αρχίζει Balkan συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο με τους «μαντάρες» … και η έκσταση συνεχίζεται.

Τη Καθαρή Δευτέρα ένα τσουκάλι με παραδοσιακή φασολάδα θα βράζει στην κεντρική πλατεία Λαγκαδίων.  Θα χορέψουμε άλλο λίγο εκεί, θα απολαύουμε σαρακοστιανούς μεζέδες, θα πιούμε άλλο ένα κρασί και θα ευχηθούμε….

Χρόνια πολλά τα καρναβάλια.

(Διαβάστε εδώ συνοπτικά το πρόγραμμα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *