Χώροι Διεξαγωγής

(πρώην) Γυμνάσιο Λύκειο

Το επιβλητικό κτίριο του ιστορικού πρώην Γυμνασίου – Λυκείου Λαγκαδίων, διατίθεται τις ημέρες του καρναβαλιού για την δωρεάν φιλοξενία των καρναβαλιστών που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως σχολείο μέχρι και το 2012, όπου έκλεισε λόγω των περικοπών στις δαπάνες για την παιδεία.

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο στο χώρο του σχολείου δεν είναι δυνατή.

Για την ανετότερη διαμονή των επισκεπτών τις ημέρες των εκδηλώσεων, η πρόβλεψη για υπνόσακο και υπόστρωμα είναι απαραίτητη. Οι αίθουσες του σχολείου θερμαίνονται.

(πρώην) Β’ δημοτικό σχολείο

Έδρα του συλλόγου νέων από το 2008, το Β’ δημοτικό σχολείο βρίσκεται στον επάνω μαχαλά. Φιλοξενεί αρκετές εκδηλώσεις και την περίοδο της αποκριάς, μετατρέπεται σε καρναβαλικό εργαστήρι και σημείο εκκίνησης της καρναβαλικής πομπής που ενσαρκώνει μυθικά όντα του Μαινάλου.

Ανάμεσα στην οικία των Δεληγιαννέων και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, θα το βρείτε ακλουθώντας τις ταμπέλες.

Κεντρική Πλατεία

Στην Κεντρική Πλατεία των Λαγκαδίων γίνεται η βασική στάση της καρναβαλικής πομπής. Οι καρναβαλιστές σταματούν την πορεία τους και ξεκινούν ξέφρενοι καρναβαλικοί χοροί και ακροβατικό σόου, υπό τον ήχο φυσικών οργάνων.

Στην Κεντρική πλατεία των Λαγκαδίων γίνεται επίσης η παρασκευή της παραδοσιακής φασολάδας και η προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων την Καθαρά Δευτέρα.

Πλατεία Ηρώων

Η Πλατεία Ηρώων, απέναντι από την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, είναι το σημείο τερματισμού της καρναβαλικής πομπής. Ο Βασιλιάς Τράγος παραδίδεται στις φλόγες και η έκσταση κορυφώνεται.

Πνευματικό Κέντρο

Βρίσκεται στο έμπα του χωριού ερχόμενοι από Τρίπολη, κάτω από το parking, εφαπτόμενο σχεδόν της πλατείας Ηρώων.

Παρ’ ότι δε βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, χρησιμοποιείται κυρίως τις ημέρες του καρναβαλιού σαν ο μοναδικός μεγάλος στεγασμένος δημόσιος χώρος.